Slowfood

Wat is slowfood ? 

Lekker, Puur en Eerlijk voedsel is een feest 

Eten is een essentieel deel van ons leven, of we nu barbecuen,

minutieus met stokjes eten, om de keukentafel zitten

of uitgebreid dineren in een chic restaurant.

 

En ons leven wordt een stuk leuker als we beter en lekkerder eten

en ook de tijd nemen om er uitgebreid van te genieten.

Dat is in het kort de filosofie van Slow Food.

 

Als eten zo'n centrale plaats in ons leven inneemt heeft dat natuurlijk

ook grote gevolgen voor alles eromheen: het boerenbedrijf,

het aanzien van het platteland, maar ook het behoud van

tradities en het instandhouden van de biodiversiteit.

 

Voor de ware gastronoom is het duidelijk dat wat er op je bord ligt alles

te maken heeft met wat er op onze planeet aan de hand is.

En achter elk gerecht staan de producenten die er voor

zorgen dat wij plezier aan ons eten kunnen beleven doordat

zij traditionele productiemethoden en voedselbewerkingsprocessen

in ere houden.

 

De filosofie van Slow Food gaat dus eigenlijk om het volgende: 

Dat ons eten:

  •  lekker is, dus goed van smaak en aroma
  •  puur is, dat wil zeggen zodanig geproduceerd dat het geen schade berokkent aan milieu, dierenwelzijn of onze gezondheid
  • dat producenten eerlijk betaald worden voor hun werk.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb