Slowfood
Wat is slowfood ?
Lekker, Puur en Eerlijk voedsel is een feest
Eten is een essentieel deel van ons leven, of we nu barbecuen,
minutieus met stokjes eten, om de keukentafel zitten
of uitgebreid dineren in een chic restaurant.
En ons leven wordt een stuk leuker als we beter en lekkerder eten
en ook de tijd nemen om er uitgebreid van te genieten.
Dat is in het kort de filosofie van Slow Food.
Als eten zo'n centrale plaats in ons leven inneemt heeft dat natuurlijk
ook grote gevolgen voor alles eromheen: het boerenbedrijf,
het aanzien van het platteland, maar ook het behoud van
tradities en het instandhouden van de biodiversiteit.
Voor de ware gastronoom is het duidelijk dat wat er op je bord ligt alles
te maken heeft met wat er op onze planeet aan de hand is.
En achter elk gerecht staan de producenten die er voor
zorgen dat wij plezier aan ons eten kunnen beleven doordat
zij traditionele productiemethoden en voedselbewerkingsprocessen
in ere houden.
De filosofie van Slow Food gaat dus eigenlijk om het volgende:
Dat ons eten:
- lekker is, dus goed van smaak en aroma
- puur is, dat wil zeggen zodanig geproduceerd dat het geen schade berokkent aan milieu, dierenwelzijn of onze gezondheid
- dat producenten eerlijk betaald worden voor hun werk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb